API Solutions

Wanneer bedrijven en instanties hun IT-omgeving inrichten op basis van een Service Oriented Architecture (SOA), komen services en data beschikbaar die in de vorm van API's met anderen kunnen worden gedeeld. Externe partijen kunnen deze API's op innovatieve wijze inzetten en zo nieuwe oplossingen bouwen. Bedrijven en instanties kunnen door APIs te faciliteren hun groeipotentieel vergroten en profiteren van externe samenwerkingen. Deze ontwikkeling brengt echter niet alleen nieuwe mogelijkheden en commerciële kansen met zich mee. Als een gevolg ontstaan er uitdagingen op het gebied van controle, vertrouwen, veiligheid en regelgeving. Goed en passend API management is dan cruciaal. Als integratiespecialist weet SynTouch als geen ander hoe data en applicaties efficiënt met elkaar verbonden kunnen worden. Bijvoorbeeld door middel van de volgende API management oplossingen:

MuleSoft API-led connectivity

API-led connectivity is de integratieaanpak van MuleSoft die tegemoet komt aan de wens (en noodzaak) van vele organisaties om snel te kunnen handelen. Met deze aanpak, waarmee methodes voor het verbinden en zichtbaar maken van assets worden gedefinieerd, kunnen projecten sneller dan ooit worden opgeleverd terwijl er tegelijkertijd een infrastructuur wordt gebouwd die tevens de productietijd van toekomstige projecten versneld. API-led connectivity bouwt voort op bestaande SOA landschappen, maar speelt hierbij in op de hedendaagse unieke uitdagingen.

WSO2 API Manager

WSO2 API Manager is een open source oplossing die betrouwbare en veilige oplossingen voor API life cycle management levert. Denk aan API creatie, publicatie en versiebeheer. Het biedt ontwikkelteams webinterfaces om APIs in te zetten en te monitoren. Gebruikers kunnen zich vervolgens op eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze aanmelden voor APIs en deze ontdekken en gebruiken. Tevens zorgt WSO2 API Manager voor controle over wie toegang heeft tot de APIs en inzicht in het gebruik ervan. Daarnaast kan API Manager ook worden ingezet voor het besturen van een bestaand SOA landschap en kan ten behoeve van SLA management het gebruik per API gereguleerd worden.